Pvc bantları nasıl temizlenir? Özellikle inşaatlarda uzun süre Pvcleri korumak için yapıştırılan bantlar yanar ve çıkması çok zor olur.Üzülmeyin çaresi var.

Konumuz uzun süre güneşte kalmış ve yanmış Pvc bantları, Bu bantların temel amacı Pvcler takılırken çizilmesini önlemektir. Zaten bantların üzerinde montajdan hemen sonra sökülmeli yazar ancak birçok inşaatçı bunu ihmal eder. Ev satılana kadar aradan geçen zaman içerisinde güneşin etkisiyle Pvc bantları çerçevelere çoktan yapışmıştır bile. Çıkarmak için uğraştığınız da minik minik kopar ve ne yaparsanız yapın bantlar temizlenmez.

Pvc bantları nasıl temizlenir? adlı yazımızı da tam bu konuya ışık tutmak için yazdık çünkü Duru temizlik olarak sahada karşılaştığımız problemlerin başında bu geliyordu . Çok fazla zaman kaybına ve iş kaybına neden oluyordu. Hemen buna bir çare aramaya koyulduk ve ilk bulgularımız bununa ilgili çeşitli kimyasallar oldu.

 Pvc Bantlarının Temizliğinde Saç Kurutma makinesi Kullanmak

Evet Pvc bantları çıkarmanın yollarından biride saç kurutma makinesi kullanmak. Şimdi ne ilgisi var dediğinizi duyar gibiyim. şöyle ki güneşte kalan bantların yapısı bozulur ve bir çekişte bantlar kopmaz minik minik kopar. Ancak saç kurutma makinesini sıcağa aldığınız zaman bu bantlar yumuşar ve tekrar birbirini tutmaya başlar aynı zaman da yapıştırıcının yumuşamış olur. Şahsen denedik küçük bir miktar faydası olsa da çok fazla etki etmiyor. Ancak onun için özel ısıtıcılar var onu kullanmak gerekiyor. Genelde araba filmi yaparken kullanılan türden yüksek ısı veren ısıtıcılar etki edebilir. Ancak saç kurutma makinesi çok yetersiz kalıyor.

  Pvc Bantlarının Temizliğinde Kimyasal Kullanımı

Konu ile ilgili araştırma yaptığımızda karşımıza ilk çıkan çeşitli kimyasallar oldu. Bunları pvc bantlarının üzerine sürdüğünüzde kurutuyor ve kolaylıkla çekip çıkarabiliyorsunuz. Ancak litresi 20, 30 dolar gibi yüksek maliyetlere sahip bu kimyasallar bizlere hiç kullanışlı gelmedi. amam siz yinede denemek isterseniz web üzerinden araştırma yapabilirsiniz.

     Pvc Bantlarının Temizliğinde  Cam Kazıma jiletleri

Kimyasallar bizleri tatmin etmediği için aynı zamanda pahallı olduğu için yeni araştırmalara giriştik. Bizim için önemli olan kullanışlı ve maliyetinin düşük olmasıydı. Tamda bunu karşılayan çözümü bulduk . Cam kazıma jiletleri o kadar kolay Pvc bantlarını kaldırıyor ki saatlerce uğraşacağınız kaldırma işlemini dakikalara hatta saniyelere indiriyor.

  Pvc Bantlarının Temizliğinde Sıcak Su kullanımı

Yukarıda bahsettiğimiz yöntemlere sizlerden gelen talepler doğrultusunda bir yenisini daha ekledik. Okurlarımızdan bazıları cam kazıma jileti bulamamışlar. Bizde yeni bir teknik daha geliştirdik en az cam kazıma jileti kadar rahat bir şekilde Pvc bantlarının temizliğini yapabileceksiniz. Sıcak su yöntemi su ısıtıcılarda kaynattığınız suyu çıkmayan bantların üzerine dökün . Sonra yavaş yavaş bantları sökmeye başlayın. Yalnız çok beklemeyin sıcak su çok kısa bir süre esneklik sağlıyor . Bu şekilde Pvc bantlarını kolayca sökebilirsiniz.

Pvc bantları nasıl temizlenir? sorusuna farklı yöntemler ile cevap verdik . Bu yöntemlerin hepsi denenmiş ve sonuç alınmış yöntemlerdir.  Sorularınızı alttaki yorumlar kısmından yapabilirsiniz. Farklı yöntemler hakkında bilgi sahibi iseniz lütfen okuyucularımızla paylaşın.

Cam Temizliğinde Mucize Yöntemler!!

/
    Bu yazımızda Diyarbakır temizlik şirketlerinden…