Temizlik-bezleri-cesitleri

Temizlik bezleri çeşitleri iyi ve hızlı bir temizlik en önemli araç olduğunu biliyor musunuz? Hangi bez nerede kullanılmalı? ve özellikleri nasıl olmalı?

Temizlik bezleri temizlikte kullandığımız en önemli araçtır. Genellikle bilinçsiz bir şekilde her bezi her yerde kullanılır. Ancak günümüzde bu kadar farklı çeşitte bez varken ve hepsinin özellikleri farklıyken neden bunlardan en iyi şekilde faydalanmayalım.

Temizlik bezlerinin çeşitleri ve özelliklerini sıralamaya çalıştık. Dikkate alıp faydalanır ise hayatımızı kolaylaştırıp zamandan ,işten ve temizlik malzemelerinden tasarruf sağlamış olursunuz.

Temizlik Bezleri ve çeşitleri

Genel Temizlik Bezleri;

Deri Koltuk,Mobilya,koltuk temizliğinde de kullanabilirsiniz.Bu tür bezleri iz bırakmaz.Sildikten sonra iz bırakmaz ama kaliteli markaları tercih etmeniz çok önemlidir.

Cam Bezleri;

Kurulamaya gerek olmadan tek seferde temizler.

Leke dalga izi, hav bırakmaz.

Cam, kristal, parlak yüzeyler, porselen temizliği için idealdir.

Piyasada çok fazla cam bezi çeşidi mevcut ancak tabiki bunlarda kalite kalite ne farkı var diye düşündüğünüzden eminim;cam bezlerinin kaliteli olanlarının üzerindeki milimetre’deki düğüm sayısına göre kaliteleri artıyor normal bir bezin milimetre karesinde 8,10 düğüm bulunur cam bezlerinin ise 15,20 hatta Anway marka bir cam bezinin milimetre karesinde 120 düğüm var tabi kullanınca nasıl farklı olduğunu anlayacaksınız defalarca ovmak yerine bir defa lekenin üzerinden geçmeniz yeterli olacaktır.

Yer Bezleri;

Genel olarak yer bezleri yüksek lif yapısına sahip suyu emme özelliği yüksek pamuklu malzemelerden yapılır.İçerisinde plastik oranı arttıkça ömrü uzar fakat o zamanda kaliteli sonuç alamazsınız.

Bulaşık Bezi;

Bulaşık bezleri  genel olarak pürüzlü bir yapıya sahiptir aynı zamanda plastik oranı yüksektir.Bulaşığın üzerindeki yağ lekelerinin çıkarılması için gereklidir.

LCD,LED ve Bilgisayar Ekranları İçin Kullanılan Bezler;

Bu tür hassas ekrana sahip olan teknolojik ürünlerde sıradan bezleri kullanamazsınız daha önceki yazımızdaLED TV temizliği nasıl yapılır?adlı yazımızda detaylı bir şekilde paylaşmıştık bunun için teknoloji marketlerde satılan özel temizlik bezlerini almanız veya bulamadıysanız gözlük bezi kullanmanızı tavsiye ederiz. Daha fazla temizlik önerilerimizden faydalanmak için Pratik temizlikçim adlı instagram hesabımızı ziyaret edebilirsiniz.

Duru Temizlik olarak kullandığımız bezler bizim için çok önemlidir çünkü kötü iz,leke,dalgalanma,hav bırakan bezlerle temizlik yapmak personellerimizin zorlanmasına ve müşterilerimizin memnuniyetsizliğine neden olabilir bunun için kullandığımız bezleri özenle seçeriz.Müşterilerimizde tavsiyelerimize uyarsa daha az yorulmuş ve sevdiklerine daha çok vakit ayırmış olurlar.Temizlik bezleri çeşitleri ve özelliklerini göz önünde bulundurmadan temizlik işine girişmeyin. Bilinçli bir şekilde yapacağınız temizlikler size zaman ve rahatlık bakımından büyük fayda sağlayacaktır.

Diyarbakır da temizlik şirketleri

/
Diyarbakır da temizlik şirketleri arıyorsanız Diyarbakır'ın…

Temizlik Şirketi Diyarbakır

/
Temizlik şirketi Diyarbakır Diyarbakır'ın en eski temizlik…