Çamaşır-Makinesinin-Temizliği.Çok Önemli!!

Çamaşır makinesinin temizliği çamaşırlarınız açısından çok önemlidir bununla ilgili önerilerimizi bu hafta Blogumuzda ele aldık.

Çamaşır makinesinin temizliğini belirli periyotlarda yaptırmanız gerektiğini biliyor muydunuz? Peki bunu önemsemezseniz ne gibi sonuçlar doğurur ne gibi zararları vardır? Çamaşır makine üreticileri ve tamircilerle sizin için görüşmeler yapıp sonuçları paylaşmak istedik

  Çamaşır Makinesinin Temizliği Yapılmaz İse Ne Olur?

Çamaşır makinenizin rezistans,pompaları ve kazanı kullanım sıklığına göre belirli bir zaman sonra kireçlenir. Bu kireçlenme suyun geç ısınmasına veya yeteri kadar ısınmamasına neden olur. Buda çamaşırlarınızın temizliğini doğrudan etkiler çünkü suyun ısısı düştükçe çözünürlük azalır . Böylelikle kıyafetlerinizin yeteri kadar temiz olmamasına neden olur.

Ayrıca zamanla çamaşır makinenizin içerisinde çamurdan bir katman oluşur buda ne yaparsanız yapın çamaşırlarınızın temizlenmemesinin sebeplerinden biri olabilir

Çamaşır Makinesinin Temizliği Nasıl Yapılır?

Çamaşır makinenizin kendini yıkama programı olduğunu biliyor muydunuz? Servis yıkama programı diye bir seçenek artık hemen hemen her makinede bulunmaktadır.Yüksek ısıda servisten 15 TL gibi bir ücrete aldığınız deterjanı çamaşır makinenizin deterjan kısmına koymanız yeterli uzun programda makineniz kendini temizlemiş olacaktır.

6 ayda bir mutlaka makinenizi temizlemenizi öneriyoruz.Aksi halde çamaşır makinenizin çok erken arızalanmasına neden olabilir.En azından garantisi bittikten sonra mutlaka yaptırmanızı tavsiye ediyoruz.

Bunun yanında her şehrin şebeke suyunun bir kireç oranı vardır. Bazı şehirlerde bu çok yüksek bazılarında ise normaldir.Piyasada satılan her yıkamada kullanılmasının önerildiği kireç sökücüleri 3 yıkamada bir kullanmanız yeterli olacaktır.

Zaman zaman körük lastiklerinin arasını da kuru bir bez ile temizlemelisiniz çünkü arasına kir bozuk para ve benzeri şeyler girebilir.Buda çamaşır makinenizin bozulmasına yol açacaktır.

Makinenizin su boşaltmada sorunu var ise  pompaya bir şeyler sıkışmış olabilir bir çok makine pompa girişine rahatlıkla ulaşmanızı sağlayacak şekilde üretmiştir pompayı açıp içine bir şeyler sıkışıp sıkışmadığını kontrol ettikten sonra servisi aramanızı öneririz.

Blogumuzun bu haftaki konusu çamaşır makinesinin temizliği konusuydu Duru Temizlik olarak yazı dizilerimiz devam edecektir. Sizlerden gelen soru,görüş ve öneriler şirketimizin politikasını belirlediğini ve çok önemli olduğunu unutmayın. çamaşır temizliği için öneriler adlı yazımızı okumanızı da tavsiye ederiz. Temizlik ile ilgili güncel önerilerimizi merak ediyorsanız. Pratiktemizlikçim instagram hesabımızı takip etmenizi tavsiye ederiz.

Diyarbakır inşaat Sonrası Temizlik Şirketleri

/
Diyarbakır inşaat Sonrası Temizlik Şirketleri , Duru temizlik…

Ev Temizliği Nasıl Yapılır?

/
Ev temizliği nasıl yapılır ? Ev temizliğine nereden başlanır?…

Diyarbakır da temizlik şirketleri

/
Diyarbakır da temizlik şirketleri arıyorsanız Diyarbakır'ın…

Temizlik Şirketi Diyarbakır

/
Temizlik şirketi Diyarbakır Diyarbakır'ın en eski temizlik…

Diyarbakır Temizlik Elamanları En İyileri!!

/
Diyarbakır temizlik elamanları , en iyileri ,temizlik…