Duvar Panellerinin Temizliği Sihir Gibi Öneriler

Duvar panelleri temizliği ; hayatımıza gireli çok olmadı özellikle işletmelerde kullanılan panellerin temizliği ile ilgili muhteşem öneriler.

Duvar panelleri bir işletmeyi ihtişamlı göstermek için çok önemli bir dekoratif malzemelerden biri . Yavaş yavaş duvar kağıtlarının yerini almaya başlasa da fiyatlarının Duvar kağıdına göre daha pahallı olması sadece belli bir kesime hitap etmekte. Şu anda Oteller,tatlıcılar ve prestijli işletmelerin seçimleri ancak ileride Duvar panellerinin ucuzlaması ile birlikte dahada yaygınlaşacağından hiç şüphemiz yok . Hal böyle olunca yeni kullanılmaya başlayan bu panellerle ilgili sık sık soru almaya başlamıştık duvar panelleri temizliğini bu haftaki  konumuz yaptık.  Duvar panellerinin temizliği bakımıyla ilgili pek deneyimi olmayan müşterilerimizi bu yazımızda aydınlatacağız.

Duvar panelleri görünüm olarak taş,tuğla,ahşap gibi bir çok görünüme sahip olabilirler. Gerçek tuğla veya taş döşemek yerine bu panelleri kullanırsanız ömür boyu boya badana derdinden kurtuluyorsunuz. Üstelik çok hafif oldukları için ağırlık yapıp düşme tehlikesi de yok.

Duvar Panellerinin Temizliği Nasıl Yapılır?

  1. Sıcak suyun içerisine genel temizlik ürünleri Log,Aspirin türü deterjanlar koyun köpük oluşturan deterjanları önermiyoruz. Çünkü durulaması çok zaman alıyor. Suyun sıcak olmasının temel sebebi ise sıcaklık arttıkça çözünürlüğünde artması çözünürlüğün artması kirlerin daha hızlı bir şekilde çözünmesini sağlar.
  2. Elinize yumuşak mikro fiber bir bez alıp Duvar panellerini silmeye koyulun yalnız duvarın altından başlayarak yukarı doğru çıkmanızı tavsiye ediyoruz. Yukarıdan aşağıya kirin inmesini engellemek için
  3. Nemli bezle silim işlemini gerçekleştirdikten sonra kuru bezle arkasından silerseniz hem leke kalmasını önlemiş olur hemde parlamasını sağlamış olursunuz.
  4. Aşındırıcı deterjanlardan kesinlikle uzak durmalısınız bunlar duvar panellerinin solmasına neden olabildiği gibi tamamen aşınmasını da sağlayabilir.
  5. Bezi çok bastırmadan kullanırsanız iyi olur bazen paneller sağlam yerine oturmamış olabiliyor buda panellerin yerinden çıkmasına neden olabilir. Çok kirlenince temiz olsun diye bastırmak zorunda kalacağınız için çok kirlenmesine izin vermeyin 15 günde bir silim yaparsanız yeterli olur.
  6. Çok zorlu lekeler oluşmuşsa karbonat ve beyaz sirkeyi karıştırarak yumuşak bir bez ile hafifçe dikkatli bir şekilde ovabilirsiniz.Ancak söylediğimiz gibi kesinlikle aşındırıcı kimyasallar kullanmayın.

Duru Temizlik olarak  haftanın konusu Duvar panelleri temizliği idi umarım bu konudaki birikimlerimiz sizin açınızdan faydalı olmuştur. Tüm görüş,öneri ve sorularınız için bize ulaşmayı unutmayın . Bu yazımızı genellikle işletme sahiplerinin okuduğu kanaatindeyiz. İşletmelerinizin koltuklarının temizliği ile  ilgili Koltuk yıkamada Arap sabunu mucizesi adlı yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.


Youtube                          İnstagram                           Facebook

 twitter