Araç temizliğinde Pratik Bilgiler

Araç temizliğinde pratik bilgiler ; bu yazımızı okuduktan sonra araçlarınızı para harcamadan düzenli ve temiz araçların keyfini süreceksiniz.

Hepimiz bazılarının arabalarının çok kirli bazılarının da çok temiz olduğunu görmüşüzdür. 🙂 Genelde yoğun bir şekilde çalışanlar araçlarını yıkatmaya bile fırsat bulamayanlar olduğundan eminim. Kimide arabasını bir başkasına emanet etmek istemez. Nedenler farklı olsa da sonuçta kirli araba hem sizin için rahatsız edici bir durum hemde arabanıza binenler açısından sizinle ilgili olumsuz bir imaj oluşturmasına neden olabilir. Üzülmeyin Araç temizliğinde pratik bilgiler yazımızı bu yüzden yazıyoruz. Blogumuz da en çok aldığımız sorulardan bir tanesiydi birlikte yazımızın detaylarını madde madde anlatacağız.

Araç Temizliğinde Pratik Bilgiler 

  1. Öncelikle aracınızda ufak bir temizlik çantası oluşturmalısınız.Bunun içinde Sünger,Güzel bir mikro fiber bez,bulaşık deterjanı,el çek pası,bir tane araba fırçası,koltuklar için elde halı yıkama şampuanı buldurun .
  2. Aracı belirli günlerde yıkamayı adet etmenizi tavsiye etmiyoruz. Buna çoğumuz zaman bulamıyor ama her gün küçük dokunuşlar yaparsak arabamız hep temiz kalacaktır.
  3. Aracın iç mekan temizliği için sürücü koltuğunun hemen yanın da bir bez bulundurun. Yine kapı kolunda küçük bir şişede amonyaklı bir cam şişe bulundurursanız ön konsolun tozunu rahatlıkla alabilirsiniz. Bunun için ek olarak zaman harcamanıza da gerek kalmayacaktır ışıklarda beklerken bile bu işi yapabilirsiniz.
  4. Çakmak gözüne takılan elektrik süpürgelerinden bir tane edinirseniz aracın içinde bir şey döküldüğünde hemen anında temizleyebilirsiniz.
  5. Arabanızın koltuklarının temizliği içinde Halı şampuanını kullanacağız detaylar için araba koltuk ve tavan döşemesi nasıl temizlenir? yazımızı inceleyebilirsiniz. Kısaca bahsetmek gerekirse halı şampuanını sıcak suyla karıştırın köpüğüyle koltuklarınızı fırçalayarak silin tavanları da aynı şekilde arabanızı oto kuaföre götürmüş gibi olacağınızdan emin olabilirsiniz.
  6. Eğer uzun yollar yapmıyorsanız deponuzu tam doldurmayın. Böylelikle benzin istasyonuna daha sık uğrayacaksınız arabanıza ücretsiz bir şekilde su tutma imkanınız olacak. Hemen bu işlemin ardından cam çek pası kullanarak suyun kurumasına isin  vermeden suyu çekin ve bezle camlarınızı gölge bir yerde güzelce silin. 5 dakikanızı almayacak bu işlem sayesinde arabanız pırıl pırıl olacak .
  • Daha önceki yazılarımızda da söylediğimiz gibi periyodik ufak dokunuşlar sizi yüksek maliyetlerden kurtaracağı gibi işinizin de kolaylaşmasını sağlayacak araç temizliğinde pratik bilgiler yazımızı beğendiyseniz Araba koltuk ve tavan döşemesi temizliği nasıl yapılır adlı yazımızı da okumanızı tavsiye ediyoruz. Ayrıca instagram hesabımızdan da bizleri takip edebilirsiniz.