Buzdolabı Kokusunu Nasıl Giderebilirim?Buzdolabı kokusunu nasıl giderebilirim? Sorusunun yanıtı bu hafta blogumuzun konusu olacak dikkatle okumanızı tavsiye ediyoruz.

Buzdolabı 1790 yılında Thomas Haris ve John Long tarafından İngiltere de bulunmuş ve patenti alınmıştır.Seri üretime geçtikten sonra hayatımızda bir devrim yaratmıştır.Bakteriler sıcakta daha hızlı ürerler buna bağlı olarak ta yiyeceklerimizi daha hızlı bozarlar oysa soğuk bakterilerin çalışmasını engeller buna bağlı olarak yiyeceklerimizde daha uzun süre bozulmadan kalabilirler.

  Buzdolabı Neden Koku Yapar?

Giriş kısmında  söylediğimiz gibi Buzdolabının alt kısmında sadece bakterilerin çalışma hızını yavaşlatıyoruz.Bakteriler yine çalışmaya devam ediyor.Bu yüzden uzun süre yiyeceklerimiz buzdolabında kalırsa yine bozulacaktır. yani anlayacağınız sadece süreci yavaşlatıyoruz.

Buzdolabı kokusunu nasıl giderebilirim? sorusunun yanıtı da tam burada saklı  bakteriler yiyeceklerinizi hızlı bir şekilde çürütmeyi başaramasa da yavaş yavaş çürütme işlemini devam ettirirler buda buzdolabı içerisinde kokuya neden olur bunu engellemenin çeşitli yolları olmakla birlikte bu yazımızda her zaman olduğu gibi en doğal yöntemlerden bahsedeceğiz.

Buzdolabı Kokusunu Önlemek İçin Yapmamız Gerekenler

Buzdolabı her şeyden önce kapalı kalmasına özen gösterdiğimiz bir dolaptır. Haftada en az bir kere 15 dakika dolabınızın kapağını açıp havalandırmayı ihmal etmeyin söylediğimiz gibi buzdolabı bakterilerden arındırılmış bir yer değil sadece bakterilerin çalışma hızının yavaşlatıldığı bir yerdir.

Buzdolabının içerisine koyduğunuz yiyeceklerin kapağının kapalı olması veya streç filmle kapatılmasına özen gösterin bu hem yiyeceklerin daha taze kalmasına neden olur hemde koku oluşmasını engeller.

Buzdolabını çok fazla doldurmamaya özen gösterin bu içerideki hava akışını engelleyeceği için koku oluşumuna neden olabilir.

Buzdolabının içerisine dökülen yiyecek artıklarını hemen temizlemelisiniz,düzenli periyotlarla kullanım durumuna göre buzdolabının temizliğini yapmalısınız.Bunu yaparken sirkeden faydalanmanızı öneriyoruz.

Yine buzdolabı içerisine yarım su bardağı ağzı açık süt bırakabilirsiniz bu koku oluşumunu engelleyecektir.

Sirke bakteri oluşumunu engelleyen kuvvetli bir antioksidandır.Ağzı açık bir şekilde dolabınıza bırakırsanız bakteri oluşumunu engelleyecektir.

Tatile gideceğiniz zaman bozdolabının kapısını  açık bırakıp gitmeyin içeride çok ağır bir koku oluşmasına neden olacağınız gibi bu kokuyu gidermekte oldukça zordur.

Blogumuzun bu haftaki konusu Buzdolabı kokusunu nasıl giderebilirim? idi sizlerden gelen sorular doğrultusunda yeni yazılarımızda görüşmek üzere…


Youtube        İnstagram        Facebook

 twitter