Temizlik malzemelerinin yanlış kullanımı sağlığımıza ciddi zararlar vermektedir. Doğru şekilde temizlik malzemelerini kullanmak sağlığımız için çok önemli!!

2012’de yapılan bir araştırmaya göre dünyada en fazla temizlik kimyasalları ülkemizde tüketiliyor. Bir Diyarbakır temizlik şirketi olduğumuzdan bizde bunun farkındayız çamaşır suyu günlük hane başına 14 litre tüketimi bulmuş durumda. Bu korkunç bir rakam çamaşır suyu genellikle düşük gelir sınıfına ait toplumlarda kullanılıyor. Yüksek gelir seviyesine ulaşmış ülkeler çamaşır suyu  kullanımını çoktan terk etmiş durumda neden içerisinde bulunan h-Hipoklorit bu mikroorganizmaların ölmesine sebep oluyor doğru ancak bununla birlikte havaya karışarak yaşayan her şeyi tehtit ediyor. Diyarbakır’da  temizlik işi yapan bir firma olduğumuzdan müşterilerimizin beklentilerini çok iyi bilmekteyiz. Çamaşır suyu kullanmazsak o evin temiz olmayacağına inanıyorlar ve litrelerce çamaşır suyun bu tuvaletlere,lavabolara dökerek su kaynaklarının kirlenmesine neden olup onu evde bulunan ev halkına da nefes aldırarak onlarında zehirlenmesine neden oluyor. Sadece çamaşır suyu değil ayrıca zarar veren en çok kullanılan bir diğer kimyasal ise kireç sökücü de en az çamaşır suyu kadar tehlikeli. Özellikle çaydanlıkların kireçlenmesi nedeniyle kireç sökücü kullanarak çaydanlıkları temizleme alışkanlığına sahibiz bu o kadar zararlı ki kireç sökücü kullanılan bir çaydanlığı defalarca yıkasanız bile içerisinde bulunan zehirden kurtulamıyorsunuz.

Kimyasal Kullanmayıp Yerine  Ne Kullanmalıyım?

Kimyasalların yerine organik ürünler kullanmak çevre açısından ve sağlığımız açısından elbette daha iyi. Ayrıca belli bir miktar mikrobun üremesini sağlamakta gerekli aksi halde özellikle çocukların bağışıklık sistemleri gelişmez mikroplara karşı dirençleri düşer . Piyasada bulunan organik kaliteli temizlik ürünlerinin yanında evde yapacağınız karışımlar ile hijyenik bir ortam oluşturabilir. Organik temizlik ürünleri nasıl yapılır? adlı yazımızdan faydalanabilirsiniz.

Bu zararlı temizlik ürünlerine avuç dolusu para harcamaktan  kurtulabilirsiniz. Diyarbakır temizlik piyasasında kullanılan merdiven altı ürünler veya ağır kimyasallar halkımıza zarar vermektedir. Duru temizlik olarak halkımızı kullandığı temizlik malzemelerin organik ve az miktarda olmasını tavsiye ediyoruz . İlla temizlik malzemeleri de kullanacaksanız bilindik markaları tercih edip merdiven altı ürünlerden uzak durmanızı önemle vurguluyoruz. Unutmayın temizlik sağlık içindir yaptığınız temizlik sağlığınızı bozuyorsa bunun zarardan başka bir etkisi olmayacaktır.Temizlik malzemelerinin yanlış kullanımı adlı yazımızda okuduklarınızı uygulamayı unutmayın .Sağlığınız bizim için önemli..

Diyarbakır inşaat Sonrası Temizlik Şirketleri

/
Diyarbakır inşaat Sonrası Temizlik Şirketleri , Duru temizlik…

Ev Temizliği Nasıl Yapılır?

/
Ev temizliği nasıl yapılır ? Ev temizliğine nereden başlanır?…

Diyarbakır da temizlik şirketleri

/
Diyarbakır da temizlik şirketleri arıyorsanız Diyarbakır'ın…

Temizlik Şirketi Diyarbakır

/
Temizlik şirketi Diyarbakır Diyarbakır'ın en eski temizlik…

Diyarbakır Temizlik Elamanları En İyileri!!

/
Diyarbakır temizlik elamanları , en iyileri ,temizlik…