Günlük-temizlikçi-sigortası

Günlük temizlikçi sigortası nasıl yapılır? Gündelikçi temizlikçi sigortasını yapmazsanız ne gibi yükümlülükler ile karşılaşırsınız.

Günlük olarak temizlik için evimize çağırdığımız personellere sigorta yapmıyorduk . Ancak temizlik esnasında başlarına her hangi bir kaza geldiğinde büyük yükümlülükler altına giriyorduk . Nihayet bu konudaki boşluk Devlet tarafından fark edildi. Gerekli düzenlemeler yapılmış oldu. Artık günlük sigorta işlemini bir mesaj atarak bile yapabiliyoruz.

2015 Nisan ayından itibaren günlük temizlik işlerinde çalıştırmış olduğunuz personeller eğer ayda 10 günden az çalışıyorsa günlük sigortalarını yapmanız çok kolay, ayda 10 günden az personel çalıştırıyorsanız  sadece bir kısa mesaj’la iş kazalarına ve meslek hastalıklarına karşı çalıştırdığınız personelin sigortasını yatırabiliyorsunuz.

Günlük Temizlikçi Sigortası Yaptırmazsam Ne Olur ?

Sigorta tüm çalışanlar için Devlet tarafından konulmuş bir yükümlülük aksi halde çok büyük cezalar ödemek zorunda kalabilirsiniz.

Evinizde çalıştırdığınız personelin bir kaza yapması durumunda ve sakat kalması durumunda çalışanın tüm sağlık masraflarını ödemekle kalmıyorsunuz. Bunun dışında çalışanın ömür boyunca çalışınca kazanacağı para hesaplanıp size ödetiliyor. Unutmayın kanunlar her zaman çalışandan yana olacak şekilde karar veriyor.

Bunun gibi risklere hiç girmemenizi tavsiye ediyoruz. Küçük bedeller ödeyerek hem kendinizi hemde çalışanı garantiye almanız en mantıklısı.

Günlük Temizlikçi Sigortası Nasıl yatıracağım?

Bunu hiç Sosyal Güvenlik Kurumuna gitmeden evinizden 5510 a mesaj atarak yapabiliyorsunuz yalnız çalıştırdığınız her gün için ayrı bildirim yapmanız gerekiyor.

Fakat bu hizmetten akrabalarınız faydalanamıyor buna özellikle dikkat etmeniz gerekiyor.

On günden fazla çalıştırma durumunda kısa mesajla prim yatırma olayı yok

Evde Herhangi Bir Kaza Geçirilirse Ne Yapmanız Gerekiyor?

Böyle bir durumda yapmanız gereken www.turkiye.gov.tr web adresine girerek e hizmetler menüsünden iş kazası bildirimine tıklayıp bildirim yapabilirsiniz.

Bunların dışında güvenilir temizlik şirketleriyle de çalışabilirsiniz Duru Temizlik olarak personellerimiz sigortalı ve iş kazası eğitimi alan personellerdir. Tüm yükümlülükler şirketimize aittir.

 Gündelik temizlikçi sigortasını mutlaka ihmal etmeden yatırınız. Duru temizlik olarak bu konu en fazla özen gösterdiğimiz konuların başında geliyor. Temizlik personellerimizin özelliklerini merak ediyorsanız Diyarbakır temizlikçi kadın adlı yazımızı mutlaka okumalısınız.


        Youtube                                                  İnstagram