Derz Nasıl Temizlenir?

Evlerimizde kullanılan çeşitli taşların birleşim yeri olan ince çizgilere derz denir. Derzler dolgular, siyah, gri beyaz gibi farklı renklerden olabilir. Son yıllarda karanlıkta parlayan, dekoratif derz dolgular da yapılmaktadır. Görüntüsüyle zemin veya duvarlara güzellik katan derz dolguların ne yazık ki en kötü tarafı çabuk kirlenmesidir. Özellikle beyaz derzler zamanla kararır hatta küflendikleri dahi olur. Derz temizliği uğraştırıcıdır ancak hem hijyen hem de güzelliği açışından zaman zaman temizlemek şarttır.

Diyarbakır Temizlik Şirketleri Derz Nasıl Temizlenir

Derz Nasıl Temizlenir?

Derz temizleyici deterjan kullanımı:

Derz temizliği için kullanabileceğimiz derz temizleyici deterjanlar çeşitli marketlerde satılmaktadır. Dilersek bunlardan yardım alabiliriz. Bunları uygularken diş fırçasından veya süngerlerden yardım alabiliriz.

Derz temizliğinde çamaşır suyu kullanımı:

Eğer özel bir derz temizleyici sıvı tercih etmek istemiyorsak, hepimizin evinde bulunan çamaşır suyu ile temizlemek de mümkündür. Sıvıyı püskürtebileceğimiz bir şişe içine veya bir kabın içine yarı yarıya ılık su ve çamaşır suyu karışımını hazırlıyoruz. Sıvıyı temizlemek istediğimiz bölgeye sıkıp diş fırçası ile ovuyoruz. Ardından bölgeyi ılık su ve yumuşak süngerle duruluyoruz. İhtiyaca ve kirin yoğunluğuna göre karışımımızdaki çamaşır suyu miktarını arttırabiliriz.

Dikkat;Çamaşır suyu kullanımında çok dikkatli olmalısınız.Gerekirse maske takın ve pencerelerin açık olduğundan emin olun.

Çamaşır suyu – Karbonat karışımı ile derzlerin temizlenmesi:

Karbonat – çamaşır suyu karışımı kullanmak da etkili bir yöntemdir. Bu karışımı hazırlarken ölçümüz ise 3 ölçü karbonat, 1 ölçü karbonat, 1 ölçü çamaşır suyu. Hazırladığımız karışım macun kıvamında olmalı. Ardından biraz ıslatmış olduğumuz derzlere bir sünger yardımıyla macunu yayıyoruz. Yarım saat kadar bekledikten sonra bölgeyi temizliyoruz.

Sirke ile derz temizliği:

Doğal temizlik yöntemlerini kullanmak istersek kurtarıcımız sirke imdadımıza yetişiyor. Saf sirkeyi (sirke ruhu) yarı yarıya olacak şekilde ılık su ile karıştırıyoruz. Ardından karışımımızı bir diş fırçası yardımıyla kirli derzlere uyguluyor, iyice ovuyoruz. Ardından bölgeyi ılık su ile duruluyoruz. Karışımı sirke-tuz olarak da yapabiliriz.Böylelikle ağır kimyasallar kullanıp derzlerinize zarar vermekten kurtulmuş olursunuz.

Derz kalemi ile derz boyama:

Bir diğer yöntem ise derz kalemidir. Derz kalemlerini yapı marketlerde bulabiliriz. Uygulaması çok kolay değildir ama biraz çabayla ilk günkü beyaz derzlerimizi tekrar elde edebiliriz.Der kalemlerinin kullanılması sizi büyük zahmetlerden kurtaracaktır.

0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir