LED-TV-Temizliği-Nasıl-Yapılır?

LED-TV-Temizliği-Nasıl-Yapılır?

Led tv temizliği nasıl yapılır? Yüklü bir meblağ ödeyerek aldığımız Led Televizyonları temizlerken çok dikkat edilmeli. Temizlik uğruna tvden olmayın.

Eski tüplü televizyonlara veda edeli yıllar oldu hatta artık CD televizyonları bulabilmek bile çok zor hale geldi günümüzde satışa çıkarılan televizyonlar % 81 oranında LED televizyonlardan oluştuğunu biliyor musunuz?

LED TV Temizliği Nasıl Yapılır? İşte Yanıtlar

Televizyonunuzun kapalı olduğundan emin olun. Ekran kapalı olmazsa televizyonun Elektrik kaçırabileceğini unutmayın elektrik çarpmaların korunmak için buna dikkat etmeniz çok önemli.

Kullanacağınız bezler çok önemlidir. Her bezle televizyonlarınızı silmeye kalkmayın bu televizyonlarınızın çizilmesine neden olacağı gibi istediğiniz temizliği elde edememeye neden olur  . Televizyon,Bilgisayar monitörü,tablet,cep telefonu için kullanılacak bezler ayrıdır.  Son zamanlarda üreticiler televizyonun içerisinde kullanabileceğiniz mikro fiber bezleri de yerleştiriyorlar. Ürününüzün içerisinden çıkmasa da artık piyasada çok rahat bir şekilde bu tür bezler bulabiliyorsunuz. Kaliteleri ve fiyatları çok değişkenlik gösterse de fazla abartıya kaçmayın orta yollu bir bez işinizi görecektir.

LED TV’ler çok hassastır silerken bastırırsanız zarar verebilirsiniz. Tırnağınızla çıkmayan lekeleri kazımaya da çalışmayınız. Aksi halde çizik ve ölü pixellerin oluşmasına neden olabilirsiniz.

Nemli ortamlarda olan televizyonlarınızı sık sık silmelisiniz nem televizyonunuzun ekran ömrünün daha kısa olmasını sağlayacaktır. Çok nemli bezlerde kullanma malısınız.

LED TV’ler su,cam sil ve başka temizlik malzemeleri kullanmayınız özel spreylerini netten satın alıp rahatlıkla kullanabilirsiniz. Televizyonunuzu temizlerken bu tür ürünleri tercih etmeniz önerilir.

Önemli;Duru Temizlik olarak önerimiz Televizyonlarınız her zaman çocuklarınızın uzanabileceği yerlerden uzak dursun ve sağlam bir şekilde monte edilmiş olsun bu hem onların güvenliği için gerekli hemde sürekli ekrana dokunup ekranın kirlenmesini engellemeniz için bir avantaj sağlamış olacaktır. Çocukların güvenliğiyle ilgili çok önemli olan bu konuyu lütfen hafife almayın her yıl yüzlerce çocuk Televizyonların üzerilerine düşmesi sonucu hayatını kaybediyor.

Televizyonun kenar kısımlarını rahatlıkla cam sil gibi ürünlerle temizleyebilirsiniz ama bunu da yaparken televizyonun kapalı ve fişinin çekili olduğundan emin olunuz.

Duru Temizlik olarak Diyarbakır temizlik şirketleri blogumuzun bu haftaki konusu LED TV temizliği nasıl yapılırdı sizlerden gelecek soru,görüş ve önerilerinizi bekliyoruz. Temizlik önerilerimizi merak ediyorsanız pratik temizlikçim adlı instagram hesabımızı takip etmenizi öneriyorum.