Elektrik Süpürgesi Çok Ses Çıkarıyor!Elektrik süpürgesi çok ses çıkarıyor! diye bir şikayetiniz varsa,olası nedenleri ve çözümleri yazımızda dikkatle okuyun.

Bu gün kullandığımız anlamda elektrik süpürgesi(toz torbası,hortum ve motordan oluşan) ilk olarak 1907 yılında ABD’de kullanılmaya başlandı o günden bu güne elektrik süpürgeleri temelde aynı çalışma prensibine dayansa da bir çok yeni özellikler eklendi. Gelelim elektrik süpürgesi çok ses çıkarıyor! konu başlığımıza

Elektrik Süpürgesinin Çok Ses Çıkarıyor sorusunun Nedenleri ve Çözümleri

Elektrik süpürgesinin yüksek çıkarmasının ana etkeni motorun zorlanmasından kaynaklanmaktadır.Bunun da çeşitli sebepleri mevcuttur. İlk olarak kontrol etmeniz gereken şey toz torbasıdır. 

Torbalı süpürgeler de torbanın % 70 i dolduğunda torbasını mutlaka değiştirmelisiniz. Aksi halde bu emiş gücünü azaltacağı gibi motorun zorlanmasını da sağlayacak ve ses çıkarmasına neden olacaktır. Toz torbasından kaynaklanan sorunlar için tıklayın

Kullandığınız elektrik süpürgesinin markası ne olursa olsun mutlaka orijinal toz torbalarını kullanmayı tercih etmelisiniz. Orijinal olmayan ürünler rahatlıkla yırtılabilir ve yırtılan torbadaki tozlar motorunuza gidebilir. Buna bağlı olarak ta motor sesi ilkin yükselir çalıştırmaya devam ederseniz motorunuzun yanmasına neden olabilirsiniz.

Kovalı tip elektrik süpürgelerinden kullanıyorsanız

Kovalı tip elektrik süpürgeleri her kullanım sonrasında mutlaka boşaltılmalı ve kovası yıkanmalıdır.Aksi halde motora toz gitmesini engelleyen keçe tozlanır ve motorunuza toz kaçmasına neden olabilir. Tabi ki buda motorun zorlanmasına ve buna bağlı olarak elektrik süpürgesinin sesinin değişmesine neden olacaktır.

Bir diğer neden ise elektrik süpürgesinin altındaki taraktan kaynaklı olabilir.Bu halı süpürürken mandalı indirip kullandığınız parçadır bu parça kırılıp elektrik süpürgesinin tıkanmasına neden olabilir hem emiş gücünün azaldığını hemde motorun sesinin yükseldiğini hissedeceksiniz.

Hortumları ve elektrik süpürgesinin borusunu da sık sık kontrol etmelisiniz bazen tıkanabilir.Boruyu süpürgesinden çıkarın banyoda sıcak su ile içini iyice temizleyin muhtemelen borunuz açılacaktır açılmaz ise yenisiyle değiştirin

Bu yazdıklarımızdan bir sonuca ulaşamıyorsanız mutlaka servisinize uğramayı unutmayın. Uğraşmak istemiyor musun?  Peki Elektrik süpürgenin tamiri ne kadara mal olur? Hemen tıkla ve Öğren

Elektrik süpürgeleri zamanla içersin de biriken toz ve bakteriler olduğu için birer mikrop yuvası halin alabilirler düzenli aralıklarla mutlaka temizleyip makinenizin en iyi şekilde işlemesini sağlayın.

Elektrik süpürgesi çok ses çıkarıyor! ne yapmalıyım sorununun cevabını verdiğimiz bu yazımız da tüm nedenleri sıraladık Buzdolabı kokusu nasıl giderilir ?adlı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.

Daha fazlası için pratik temizlikçim adlı instagram hesabımızı takip edebilirsiniz.