Elektrik süpürgesi toz torbası nasıl temizlenir Elektrik süpürgesi toz torbası nasıl takılır? Bu işlemler Elektrik süpürgesi için neden önemli?

Elektrik süpürgesinin toz torbasının temiz olmasının en büyük önemi elektrik süpürgesinin iyi bir şekilde vakum yapabilmesini sağlamaktır . Dolu bir toz torbası elektrik süpürgesinin çekim gücünü azaltmaktadır. Bu yüzden yapılması gerekenlerin başında toz torbasını değiştirmektir. Aslında elektrikli süpürgelerin modelleri ve markaları çok farklılık göstermektedir. Her birini tek tek anlatmak oldukça güç ama genel itibarı ile yapmanız gereken elektrik süpürgesinin hortumunu çıkartmak ve süpürge üzerinde bulunan kapağı açmak sonrasında süpürge torbasını tutan tırnakları göreceksiniz. Toz torbasını bu tırnaklardan kurtarmanız gerekiyor . Böylelikle toz torbanız çıkmış oldu. Şimdi yapmanız gereken aynı marka ve modele ait toz torbasını servisten satın almak . Satın aldığınız toz torbasını aynı şekilde tırnakların arasına yerleştirmelisiniz. Burada dikkat etmeniz gereken en önemi şey aldığınız toz torbasını servisten satın almanız. Çünkü yan sanayi ürünler elektrik süpürgeniz ile  uyum sağlamayabilir. Dahada kötüsü çok kolay yırtılabilen kalitesiz materyallerden yapılmışta olabilir. Burada genel olarak çok kişinin dikkat etmediği bir şey var buda Elektrik süpürgesi filtresi , Elektrik süpürgesi toz torbası temizliği yapmış olmanız elektrik süpürgenizin düzgün çalışması için yeterli değil . Aynı zamanda elektrik süpürgesi filtre temizliğini de yapmalısınız.

Elektrik Süpürgesi Filtre Nasıl Temizlenir ?

Elektrik süpürgesinin bir filtresi olduğu bir çok kişi tarafından bilinmez oysaki Elektrik süpürgesi filtre temizliği bir elektrik süpürgesi için çok önemlidir. Peki nedir Elektrik süpürgesi filtresi ve nerede bulunur? Ne işe yarar?

Elektrik Süpürgesi Filtresi elektrik süpürgesinin vakumlama yaptığı havayı dışarı atan kısmında bulunur. Görevi vakumlama yaptığı toz ve kir parçalarının tekrar havaya karışmasını engellemektir. Genellikle ince bir sünger parçasından oluşmaktadır. Bunu da en az 3 süpürme işleminden sonra çıkarıp temizlememiz gerekmektedir. Çünkü bu filtre kir tutarsa zamanla çok kirlenir ve havanın hem dışarı çıkmasını engeller ve elektrik süpürgesi ses yapmakla kalmaz aynı zamanda filtredeki kiri ortama bırakır. Yani kısacası ön taraftan çektiği arkada taraftan ortama püskürtür.

Elektrik süpürgesi toz torbası nasıl temizlenir? Konusundan bahsetmişken Elektrik süpürgesi filtre temizliği nasıl yapılır ? sorununun yanıtını da verdik çünkü her ikisi de birlikte yapılmalıdır. Bu ve bunun gibi bilgileri takip etmek için pratik temizlikçim adlı instegram hesabımızı da takip etmenizi öneririz.