Cam temizliğinde Arap sabunun yapabildiklerine inanamayacaksınız. Arap sabununun hiç bilmediğiniz özelliklerini ortaya çıkarmaya devam ediyoruz.

Halen Arap sabunu olarak bildiğimiz yoğun sıvı sabun ise ilk defa IO 6. yüzyılda, Fenikeliler tarafından geliştirildi. Fenikeliler keçi yağı, kül ve potasyum karbonatı suda kaynatarak ilk sıvı sabunu ürettiler. Daha sonraları ise, Romalılar Pompeii’de Avrupa’nın ilk sabun imalathanesini kurdular.

Arap sabunun bulunuşu gördüğünüz gibi çok eskilere dayanmaktadır . Temelde bir çok temizlik ürünün içerisinde yer alan Arap sabunu eskiden sıvı Arap sabunu tenekeler ile satılırdı. Ancak son zamanlarda pazarlama taktikleri ile özel ambalajlarda ve pahallı fiyatlardan satılmaya başlandı. Arap sabunu ile cam nasıl silinir? sorusunun cevabına geçmeden cam temizliğinde hangi deterjanlar kullanılır? Dilerseniz kapsamlı bir şekilde bahsedelim.

 Cam Temizliğinde Hangi Deterjanlar Kullanılır?

Cam temizliğinde bir çok deterjanı kullanabilirsiniz. Arap sabunu ,amonyaklı cam suları, Gliserin bile kullanılabiliyor bununla ilgili cam temizliğinde gliserin kullanımı adlı yazımızı da okuyabilirsiniz .Ancak gerek tedarik etme açsından , fiyatı açısından ve elde edilebilecek sonuçlar açısından en iyisi kesinikle Arap sabunu. Duru temizlik olarak bu sonuca  deneyimleyerek ulaştık. Tabi doru şekilde kullanırsanız. Gelin birlikte Cam temizliğinde Arap sabunu kullanımı nasıl olur birlikte görelim.

 Cam Temizliğinde Arap Sabunu Kullanımı Nasıl Yapılır?

Cam temizliğinde Arap sabununu kovanın içerisine iyice köpük oluşturacak şekilde dökün ve suyu güzelce köpürtün.

Sonrasında elimize bir bulaşık süngeri alıyoruz. Bulaşık süngerini kovanın içerisinde yıkadıktan sonra çerçeveleri önce yumuşak yüzeyiyle köpürtün. Sonrasında da sert yüzeyiyle iyice ovun ve bez ile kurutun. Çerçeveler pırıl pırıl olacaktır.

Cam temizlemenin püf noktalarından biride camları silerken bez yerine silecek kullanmanızdır. Cam çek pası da denir. Yine elinizdeki sünger ile camları iyice köpük yapın. Süngerin sert yüzeyini kullanarak cama yapışmış kirleri iyice ovun . Sonrasında ise cam çek pasını kullanarak o köpükleri çekin. Ve çek pası her çekişte beziniz ile temizleyin sonuca gerçekten inanamayacaksınız. En sonda da çek pasın girmediği noktalardaki köpükleri bez ile silin .

Camlarınız ışıl ışıl olacak Cam temizliğinde Arap sabunu kullanımının en iyi yanı Arap sabununun doğal bir parlaklık vermesidir. Diğer yöntemlerin çoğunda bu sonucu almanız olanaksızdır. Sizde deneyimlerinizi bizler ile ve okuyucularımızla lütfen paylaşın. Bilgiler paylaşıldıkça artar. Aşağıdaki yorumlar kısmında yorumlarınızı bekliyoruz.

  İnstagram        Youtube     Facebook

  twitter

Cam Temizliğinde Mucize Yöntemler!!

/
    Bu yazımızda Diyarbakır temizlik şirketlerinden…