Cam-Temizliğinde-Gliserin-Kullanımı

Cam temizliğinde gliserin kullanımı bu aralar herkes bunu soruyor gerçekten etkili mi ? Profesyonel ekiplerimiz sizin için test ettiler.

Cam;M.Ö. 1551-1527 yılları arasında bulunduğu sanılan ana maddesi silisyum olan cam belkide bulunan en büyük icatlarından birisi ve hayatımızın hemen her alanında yapı malzemesi olarak karşımıza çıkmakta camın ışığı geçirmesi bir çok açıdan çok faydalı ancak hayatımızın bir çok alanını kapladığı için temizlik konusunda ciddi sorunlar yaşamaktayız.Evlerimizde bulanan camlar büyük iş merkezlerinin camları ve hatta arabamızdaki camlar temizlikleri  düzgün bir şekilde yapılırsa hayatımıza kattıkları inanılmaz.

Cam temizliğinde gliserin kullanımı konusunu eminim bir çoğunuz hiç duymamıştır . Cam silerken leke kalmasının sebeplerinden çok kısa bahsedip asıl konumuza geçeceğiz

Camı Silerken Leke Oluşmasının Sebepleri Nelerdir?

Camlarda leke oluşmasının başlıca sebebi sudur.Suyun içerisinde bulunan Kalsiyum ve Magnezyum gibi mineraller camlarda kireç lekesi bırakırlar.

Bir diğer neden ise kullanmış olduğunuz bez;Mutfak beziyle cam silinir ise saatlerce uğraşmanıza rağmen lekeli camlardan kurtulamazsınız. Bunun için yapmanız gereken kaliteli bir cam bezi kullanmak bunu da bulamadıysanız en kötü gazete bile kullanabilirsiniz. En önemlisi daha az efor sarf edip sonuca rahatlıkla ulaşmış olursunuz.Gelelim asıl konumuza

Güneşte camlarınızı silerseniz hemen hızlı bir şekilde buharlaşma olacağı için suyun içerisindeki mineraller tortu halinde camın üzerinde kalır. Buda lekelerin artmasına neden olur.

Cam Temizliğinde Gliserin Kullanımı

Yukarıdaki yazımızda lekelerin başlıca sebebinin suyun içerisindeki mineraller olduğundan bahsetmiştik tamda bu noktada gliserin devreye giriyor;

İçerisinde çözünmüş mineraller olmadığından kireç lekesi bırakmamasına neden oluyor.

Atomlarının yapısı nedeniyle tamamen nem tutucu özelliğe sahip yüksek buharlaşma ısısı hemen kuruyup bez lekesi bırakmasına engel oluyor.

Gliserin kullanırsanız çokta kaliteli bezler kullanmanıza gerek kalmayacaktır.Tabi ki hav bırakmayan bezleri tercih etmeniz iyi olacaktır ama çokta kendinizi zorlamanıza gerek yok.

Gliserini Cam Silerken Nasıl Kullanmalıyım?

Evlerinizde bulanan sprey şişesinin içerisine eczaneden rahatlıkla satın alabileceğiniz veya gittigidiyor linkini tıklayarak satın aldığınız gliserinden yarım fincan bırakınız üzerine de iki su bardağı ekleyin camlara püskürterek rahatlıkla silme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Dikkat; Sprey şişesinin içerisine başka her hangi bir temizlik malzemesi eklemeyin çünkü gliserini kesebilir .Tarifimizi bire bir uygulamanızı tavsiye ediyoruz.

Bu haftaki konusu Cam temizliğinde gliserin kullanımı idi Cam temizliği nasıl yapılır? adlı yazımızı da mutlaka okumanızı tavsiye ederiz. Duru Temizlik olarak siz değerli müşterilerimizden gelecek soru,öneri ve görüşlerinizi her zaman oluğu gibi beklemekteyiz.


Youtube               İnstagram              Facebook

 twitter


 

Cam Temizliğinde Mucize Yöntemler!!

/
    Bu yazımızda Diyarbakır temizlik şirketlerinden…