Mutfak temizlik malzemeleri hakkında hiç bilmedikleriniz.En doğal temizlik ürünleri mutfak temizlik bezlerinden mutfakta kullanılan tüm temizlik ürünleri.

Mutfak temizliklerinde kullandığımız temizlik malzemeleri en az temizlik yöntemlerimiz kadar önemlidir. Yanlış malzemeleri yanlış yerlerde kullanmak temizliğin kalitesini düşürdüğü gibi sağlık açısından da sakıncalı olabilir. Bu yazılarımızda Mutfak temizlik ürünlerinin doğru ve yerli yerinde kullanılmasından bahsedeceğiz.

   Mutfak Temizlik Bezleri

Mutfak temizlik bezleri birden fazla çeşittir .En çok bilinen bezler mikro fiber mutfak temizlik bezleridir. Bu bezler normal bezlere oranla çok daha emici özelliğe sahiptirler. Mikro fiber bezlerin en belirgin özellikleri mikroskop altında anlaşılır. Özetlersek mikroskop altında sıradan bir bezin 1 milimetre karesinde 10 düğüm varken mikro fiber mutfak temizlik bezlerinde 50 düğüm bulunuyor. Hatta çok daha iyi olan özel markalarda 90 ile 100 arasında düğüm bulunuyor. Bu nemi işe yarıyor. Şöyle açıklayalım ; sıradan bir bez ile 10 kez sildiğiniz bir yeri mikro fiber mutfak temizlik beziyle 1 kez sildiğiniz de aynı işlemi yapmış oluyorsunuz.  İşten ne kadar kazanç sağladığınızı görüyorsunuz değil mi?  Buradan da anlaşılacağı gibi doğru mutfak temizlik araç gereçleriyle çalışırsak çok daha verimli olup az yoruluruz. Diğer bir mutfak temizlik bezi çeşidi de yüzeyi sert olan ve tırtıklı bir yapıya sahip olan piyasaya yeni çıkmış olan temizlik bezleridir. Bu tür mutfak temizlik bezlerini de yapışmış zor çıkan lekelerde kullanıyoruz. Özellikle mutfak tezgahlarında  kurumuş lekelerde çok işe yarıyor . Mikro fiber bezler yerine bu bezleri tercih etmek işinizi çok kolaylaştıracak . Marketlerde yüzeyleri parlak tırıklı olan bu bezleri kolaylıkla bulabilirsiniz.

 Mutfak Temizlik Malzemelerinde Sağlıklı Temizlik Ürünleri

 

 

Mutfaklarımız sağlığımız için çok önemli olan yemek pişirdiğimiz alanlar .Burada kullandığımız temizlik ürünlerine özellikle dikkat etmemiz gerekli dikkat etmeniz gereken hususları maddeler halinde sıralamaya çalıştık.

Kullandığınız temizlik ürünlerini alırken çok dikkat etmelisiniz. Özellikle titiz bayanlarımız olabildiğince kimyasal kullanmanın mutfağı çok daha temiz yapacağını düşünüyor. Kesinlikle yanlış bir düşünce. Temizlik malzemelerinde kullanılan aşırı kimyasallar mutfakta buharlaşmayla birlikte yiyeceklerimize nüfus edebiliyor buda sağlığımızı çok olumsuz etkileyebiliyor. Olabildiğince organik temizlik ürünleri kullanmalısınız. hatta bunları evde bile yapabilirsiniz. Organik temizlik ürünleri nasıl yapılır? adlı yazımızın size yardımcı olacağından eminim. Pratik temizlikçim instagram hesabımızdanda bizleri takip edebilirsiniz.