Tuvalet temizliği nasıl olmalı? Sorusunun yanıtını arıyorsanız doğru yerdesiniz. Nelere dikkat edilmeli hijyen açısından hangi kıstaslar önemli hepsi burada.

Eviniz de veya iş yerinizde kullandığınız tuvaletin temiz olup olmadığından nasıl emin olabilirsiniz? Hangi kıstaslara göre değerlendirme yapılmalı? Ne şekilde temizlik yapılmalı? Bunlar sağlık açısından oldukça önemli soruların başında geliyor. Çünkü yüzlerce hastalık ne yazık ki tuvaletlerden bulaşıyor. Engel olmanın yolu doğru yöntemlerle tuvaletlerimizi temizlemek aynı zamanda doğru temizlik ürünlerini kullanmak. Elbette tuvalet kullanma alışkanlığı da oldukça önemli bir nokta ama önce tuvalet temizliği nasıl olmalı ? sorusunun yanıtını vermeye çalışalım. Bu sorunun yanıtı tabi ki kullanılan tuvaletin Alafranga mı yoksa klozet mi olduğuna göre,tuvaleti kullanan kişi sayısına göre ve daha bir çok faktöre göre değişiklik kazanabilir. Aşağıda maddeler halinde temiz bir tuvaletin özelliklerini sıralamaya çalıştık.

  Temiz Bir Tuvaletin Özellikleri

Mikroplardan ve bakterilerden arındırılmış ve bakterilerin yayılma riski en aza indirilmiş olmalı.

Klozetler diğer tuvaletlere oranla daha riskli nedenine gelince temas etme zorunluluğu olması. Özellikle topluma açık yerlerde bu tip tuvaletler de mutlaka tuvalet örtüsü kullanılmalı. Sizden önce kimin kullandığını bilemez siniz öyle değil mi?

Tuvaletler nemli ortamlar olduğu için burada bakteriler çok hızlı ürer . Bunu engellemek için periyodik temizlikleri yapıldığından emin olduğunuz tuvaletleri kullanmalısınız . Umumi bir tuvalet kullanıyorsanız. Tuvaletin kapısına, musluğa , tuvalet kağıdına olabildiğince az dokun malısınız.

Temiz bir tuvaletin başlıca özellikleri yukarıda bahsettiğimiz kurallar dikkate alınmış bir tuvalettir. Muslukları sensörlü , peçete yerine el kurutma makinesi olan. Havalandırması gayet iyi olarak tasarlanmış mekanlar olması oldukça önem arz eder.

   Tuvalet Temizliği Nasıl Yapılır?

  1. Tuvalet temizleme işlemi yaparken ellerinizde eldiven olmalı. Eldiven daha rahat hareket etmenizi sağladığı gibi klozetin içerisini rahatlıkla temizlemenizi sağlar. Kullandığınız temizlik kimyasallarına karşıda sizi korur.
  2. Klozetler temizlenirken abartmadan yoğun çamaşır suyu kullanabilirsiniz. Ancak havalandırmalar mutlaka açık olmalı çamaşır suyu ve fırçayla tuvaletinizi iyice ovun ve kapağını kapatın. Bir kaç dakika sonra sifonu çekmelisiniz. Eğer hemen durulama işlemi yaparsanız. Yeterince dezenfekte etmemiş olabilirsiniz.
  3. Tuvalet temizliğinde havalandırma unsurlardan biridir. Tuvaletlerin havalandırması mutlaka iyi olmalıdır. Havalandırması iyi değilse mutlaka havalandırmayı iyileştirmelisiniz. Aslında güneş görebilse çok daha iyi olur. Olabildiğince bakterilerin çoğalamadığı bir ortam oluşturmalıyız.
  4. Tuvalet fayanslarını 2 ayda bir mutlaka silmeliyiz. Çünkü içerideki buharlaşmayla ile birlikte klozetteki bakteriler fayanslara ve tuvaletin her yerine ulaşır.
  5. Fayansları ve tuvaletin genelini temizlerken çamaşır suyu kullanabilirsiniz. Bu bakterileri öldürür ancak çamaşır suyunu solumadan temizliği yapmaya dikkat etmelisiniz. Silme işlemi bittikten sonra bol su ile durulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
  6. Fayans aralarını fırçalayarak temizleyin. Tuvalet lavabosunu da fırçalayıp yoğun çamaşır suyu ile ovun.

Tuvalet temizliği nasıl olmalı? adlı yazımız ilginizi çektiyse en çok okunan yazılarımızdan biri olan 15 dakikada günlük temizlik nasıl yapılır adlı yazımızın da sizin için çok faydalı olacağına inanıyoruz. Ayrıca pratik temizlikçim instagram hesabımızdan da bizleri takip edebilirsiniz.