Diyarbakır temizlik şirketlerinin lideri olan Duru Temizlik birikimlerini paylaşmaya devam ediyor.Bu haftaki konumuz;Deri koltuk temizliği nasıl yapılır?

Deri koltuk temizliği nasıl yapılır? sorusunu çokça almamızdan dolayı bu konuda bilgilendirme amaçlı olarak bu yazıyı yazmaya karar verdik çünkü deri koltuk temizliğinde gerçekten çok büyük yanlışlıklar yapılıyor. Milyarlar ödeyerek aldığınız koltuklarınız kısa bir süre sonra yaptığınız bu yanlışlardan dolayı renginin solmasına,yırtılmasına,yıpranmasına neden oluyor.Özellikle pahalı araçların koltuklarında meydana gelen yıpranmalar değerinin ciddi bir şekilde düşmesine neden oluyor İşte deri koltuklarınızın temizliği için yapmanız gerekenler;

1) Arap Sabunu Diş Fırçası Yöntemi;

Derilerin arasına zamanla pislikler girer bunu çıkarırken dikkatli olmamız gerekir. Bunun için orta sertlikte bir diş fırçası işimizi görecektir. Bununla birlikte bir sprey şişesine sıcak su ve arap sabunu koyarak iyice çalkalayın sonra deri koltuğun üzerine püskürtün ve diş fırçasıyla hafif hafif ovun tüm lekelerin çıktığını ve koltuğunuzun pırıl pırıl olduğunu göreceksiniz.

Dikkat; Bu işlemi yaparken diş fırçanızın orta sertlikte olmasına ve çok bastırmamaya özen göstermelisiniz aksi halde derinizi yıpratabilir.

2) Buhar yöntemi

Bu yöntemden daha önce Diyarbakır temizlik şirketleri blogumuz da  Stor perde temizliği yapımında da bahsetmiştik oldukça kullanışlı bir yöntem ve ucuz

Yapmanız gereken bir buhar makinesi almanız 100 TL civarı ucunda mikro fiber temizlik bezi de mevcut bununla hiçbir kimyasal kullanmadan  koltuklarınızı silmeniz yeterli tüm kirleri buharla çıkarmış olacaksınız.

Bu iki yöntemde bulabileceğiniz en iyi yöntemlerdir. Ancak deri koltukları temizlemekle işiniz bitmez bakımlarını da yapmak zorundasınız çünkü zamanla deri parlaklığını kaybeder kurur buda daha hızlı bir şekilde yıpranmasına neden olur

3) Deri Koltuklarımın Bakımını Nasıl Yapmalıyım?

Daha öncede söylediğimiz gibi deri koltuklarınız zamanla yüzeyleri kurur sertleşir ve buna bağlı olarak çatlamalar meydana gelir,rengi solar ve deri sertleşir . Bunu engellemek için piyasada bir sürü deri bakım ürünü bulabilirsiniz ama biraz pahalılar  bunun yerine size önerimiz şeffaf vazelin kullanmanız vazelini derinin üzerine bir süngerle iyice yedirin  bir kaç saat bekledikten kuru bir bez ile fazlalıklarını alın derinin yumuşacık olduğunu göreceksiniz.Bunu senede bir defa yapmanızı öneriyoruz.

Diyarbakır temizlik şirketleri blogumuzun bu haftaki konusu; Deri koltuk temizliği nasıl yapılır? idi Duru Temizlik olarak sizlerden gelen soruları yanıtlamaya devam edeceğiz.

Youtube                              İnstagram                             Facebook

   twitter