Temiz-bir yasam-alanının-ozellikleri
Temiz bir yaşam alanının özellikleri hakkında bilgi vereceğimiz bu yazımızda temizlik sektörünün bakış açısını ve temizlik anlayışını yansıtacağız.

Bir çok insana göre temizlik anlayışı farklı olabildiği gibi yaşam alanlarınında temizlik standartları birbirinden farklıdır. Bir hastaneye temiz diyebilmemiz için gereken standartlar ile bir Okula temiz diyebilmemiz için gereken standartlar elbette birbirinden farklı olmalı . Ancak iş bu kadar kolay değil ,kirli lekeli bulaşık olmayan cisimler bizlere göre temizdir .  Mikroskop altında baktığımız zamanda öylemi acaba dediğinizi duyar gibiyim,tabi ki öyle değil ne yaparsak yapalım cisimlerin üzerindeki bakterileri arındırmamız o kadar kolay değil . İşin ilginç tarafı zaten bakterileri tamamen temizlememiz gerekmiyor . Bir çok insanda yaygın olarak oluşan genel düşünce tüm mikropları öldürmeliyim herhangi bir bakteri kalmamalı gibi düşüncelere sahip . Gerçek çok farklı gelin birlikte inceleyelim;

Vücudumuz günlük yaşantımızda bir çok mikropla karşılaşır neyse  ki bağışıklı sistemimiz mevcut. Bu mikroplar aslında vücudumuzun bağışıklık sistemini güçlendirici etkiye sahiptir. Akyuvarlar bu mikropları tanıyarak onlara karşı antikor üretir. Böylelikle o mikropları tanımış olur bundan sonra onlarla karşılaşmamız durumunda bu mikroplar bize zarar veremezler. işte tamda bu yüzden yaşam alanlarımız çeşitli kimyasallar kullanılarak tüm mikropları öldürmeye çalışmak bizim için oldukça zararlıdır.

Tamamen steril bir ortam oluşturmaya çalışmak hastanelerin dışında oldukça zararlı sonuçlar doğurabilir. Çok fazla kimyasal kullanmadan evinizdeki imkanlar ile temiz ve sağlıklı bir ortam oluşturmak istiyorsanız. Organik temizlik ürünleri nasıl yapılır? adlı yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.

Temiz Bir Yaşam Alanın Özellikleri

  1. Öncelikle yaşam alanın türü önemli hastane ve okul kıyaslaması yapmıştık elbette ikisinde aynı steril ortamı sağlamaya çalışmak yanlış olur.
  2. Tamamen tüm organizmaları yok etmeye çalışmakta yanlıştır bu hem bağışıklık sistemimizi zayıflatır hemde yararlı organizmaların ölmesinde  neden olabilir.
  3. Diyarbakır temizlik sektöründe kullanılan merdiven altı ve yüksek yoğunluğa sahip kimyasallar tüm organizmalara bizlerde dahil oldukça zarar vermektedir bu tür zararlı kimyasallardan uzak durulmalı
  4. Bulunduğumuz ortamın havalandırılması çok önemlidir içerideki havayı sık sık tazelemeliyiz yaz aylarında klimaların filtre temizliklerini de ihmal etmemeliyiz. Oda spreyi gibi kimyasallar kullanıp ortamdakilerin zehir solumasına neden olmamalıyız.
  5. Her zaman doğal temizlik ürünlerini tercih etmeli aşırı titiz yaklaşımlardan uzak durmalıyız.
  6. Halı, Koltuk gibi tüylü ev eşyalarını buharlı makineler ile ara sıra temizliğini yapabiliriz böylelikle hem kimyasal kullanmamış hemde oluşan bakterileri öldürmüş oluruz.

Temizlik konusunda oldukça hassas ve çok fazla kimyasal kullanmanın aşırı titiz olmanın güzel bir şey olduğu düşüncesi oldukça yaygın.  Bilinmeli ki her şeyde doğallık ilk planda olmalıdır aşırıya kaçan temizlik bile olsa zararlı sonuçlarla karşı karşıya gelmeniz olası. Temiz bir yaşam alanının özellikleri hakkında düşüncelerinizi yeniden gözden geçirmenizi bu konuda gerekli araştırmaları yaparak kulaktan dolma bilgilerle hareket etmemelisiniz.

Diyarbakır inşaat Sonrası Temizlik Şirketleri

/
Diyarbakır inşaat Sonrası Temizlik Şirketleri , Duru temizlik…

Ev Temizliği Nasıl Yapılır?

/
Ev temizliği nasıl yapılır ? Ev temizliğine nereden başlanır?…

Diyarbakır da temizlik şirketleri

/
Diyarbakır da temizlik şirketleri arıyorsanız Diyarbakır'ın…

Temizlik Şirketi Diyarbakır

/
Temizlik şirketi Diyarbakır Diyarbakır'ın en eski temizlik…

Diyarbakır Temizlik Elamanları En İyileri!!

/
Diyarbakır temizlik elamanları , en iyileri ,temizlik…
0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir