Temizlik Şirketlerinde Personel Güvenliği

Temizlik Şirketlerinde Personel Güvenliği

Temizlik şirketlerinde personel güvenliği konusundan bahsedeceğiz personel güvenliği temizlik yapılırken en önemli kısım güvenliktir.

Bu yazımızda temizlik yapılırken alınması gereken güvenlik önlemlerinden bahsedeceğiz.

Çalıştırdığınız personellerin güvenliklerinden temizlik şirketinin sorumlu olduğu kadar sizde sorumlusunuz bunu hiç unutmayın evinizde meydana gelebilecek herhangi bir iş kazasında en az işveren kadar sizde sorumlusunuz ,temizlik şirketi dışında çağırdığınız personellerin evinizde bir iş kazası geçirmesi durumda neler yaşayabileceğinizi hiç merak ettiniz mi ? Bunları çoğunuzun aklına bile getirmek istemediğinden eminim ,tüm bu risklerden kendinizi koruyabilmek için yapmanız gerekenleri aşağıda sıralamaya çalıştık Diyarbakır temizlik personelleri çalıştıran tüm firmaların dikkat etmesi gereken hususlardan bahsedeceğiz,temizlik şirketi dışında personel kesinlikle çağırmamak sizin menfaatinize olduğundan emin olabilirsiniz.

Personel Güvenliği İçin Bireysel Olarak Nasıl Tedbir Alabilirim?

Evinize gelen temizlik personellerinin tecrübeli olmalarına mutlaka dikkat edin işe yeni başlayan personeller hem temizlik konusunda hemde iş güvenliği konusunda yeterli olmadıkları için başlarına iş kazası gelme olasılıkları yapılan araştırmalara göre iki kat daha fazla

Şirketten çağırdığınız personellerin eve girer girmez sigortalarının olup olmadığını sormanın yanında iş güvenliğiyle ilgili herhangi bir eğitim alıp almadıklarını da sormayı ihmal etmemelisiniz eğer sorunuza olumsuz yanıt alırsanız daha dikkatli olmanız gerekiyor çünkü personelin sigortalı olması iş güvenliği olmaması durumunda kendinizi sorumluluktan kurtarma ihtimaliniz yok ,elbette o kişinin can güveniğini tehlikeye hiçbirimiz atamayız

Evde meydana gelen en büyük kazalar genelde cam silim işlemi esnasında gerçekleşiyor camlarınızın dışına sarkan personelleri görürseniz mutlaka uyarmalısınız cam silme işlemini çeşitli araç gereçler kullanarak içeriden de silebilirler ancak silmek istemeyeceklerdir. Çünkü bu şekilde biraz zorluk yaşayacakları için alıştıkları gibi silmek isteyecekler kesinlikle izin vermemelisiniz.

Bazı titiz bayanlar özellikle asma tavanların içini temizletmek isterler özellikle inşaat sonrası temizliklerde elektrik süpürgesi kullanarak asma tavanın içerisindeki tozları çektirme eğilimdeler ancak bu çok riskli çünkü tavanın içerisindeki elektrik tesisatı görülmediği için herhangi bir kabloda meydana gelebilecek bir kopukluk elektrik çarpmalarına neden olabilir .

Karo veya fayans yüzeyler silindiğinde çok kaygan olurlar özellikle yeni silinmiş alanlarda dolaşırken dikkatli olmalısınız ayağınızın kayması ve düşmeniz ciddi sağlık problemleri ortaya çıkarabilir .

Diyarbakır temizlik konusunda çok titiz ve hassas bayanları olan bir ilimiz ancak en az temizlik kadar personel güvenliğine de dikkat edilirse kimsenin canı yanmamış olur.

DİKKATİNİZİ ÇEKENLER

Daha fazlası için ok yönünde hareket edebilirsiniz.

Diyarbakır inşaat Sonrası Temizlik Şirketleri

/
Diyarbakır inşaat Sonrası Temizlik Şirketleri , Duru temizlik…

Ev Temizliği Nasıl Yapılır?

/
Ev temizliği nasıl yapılır ? Ev temizliğine nereden başlanır?…

Diyarbakır da temizlik şirketleri

/
Diyarbakır da temizlik şirketleri arıyorsanız Diyarbakır'ın…

Temizlik Şirketi Diyarbakır

/
Temizlik şirketi Diyarbakır Diyarbakır'ın en eski temizlik…

Diyarbakır Temizlik Elamanları En İyileri!!

/
Diyarbakır temizlik elamanları , en iyileri ,temizlik…