Ev-Temizliği-Nereden-Başlanmalı?

Ev temizliğine nereden başlanmalı ? diye düşüne düşüne işe başlayamıyor musunuz 🙂 bu yazımız tam sizlere göre dikkatle okumanızı tavsiye ederiz.

Ev temizliğinde nereden başlamanız gerektiğini ve adım adım nasıl ilerlemeniz gerektiğini paylaşacağımız yazımızı dikkatle takip etmenizi öneriyoruz.Başlamak bitirmenin yarısıdır derler o yüzden nereden başlamanız gerektiğini bilmeniz demek işin yarısını hallettiğiniz anlamına gelir. Hadi birlikte işe koyulalım 😉

Ev Temizliğine Nereden Başlanmalı?: Birinci Adım Evi Havalandırmak

ilk yapmanız gereken evet yanlış duymadınız pencereleri sonuna kadar açıp evin iyice havalanmasını sağlamalısınız kış yaz hiç fark etmez bunu mutlaka yapmalısınız çünkü evde sürekli temiz halinde olduğumuz şey havadır. Havanın içerisinde biriken mikroorganizmalar sağlığınızı doğrudan tehdit eder,sonraki iş klimaların filtrelerini temizlemek olsun bunları da düzenli aralıklarda temizlemeyi unutmayın.

 Ev Temizliğine Nereden Başlanmalı? İkinci Adım Elektrik Süpürgesi Kullanarak Evi Süpürmek

Evet evdeki tozları iyice süpürmek sonrasında yerleri silerken evde çamur oluşmasını engellediği gibi kir ve partiküllerin bir kısmını arındırmış olacağız Halıları,yerleri ve elektrik süpürgesinin koltuk için olan parçalarını kullanarak koltukları ve özellikle koltuk aralarını iyice elektrik süpürgesi kullanarak silin

Ev Temizliğine Nereden Başlanmalı? Üçüncü Adım Toz alma Adımı

Evdeki tozu elektrik süpürgesiyle çektik havalandırdık ta şimdi eşyaların tozunu alacağız pencereleri bu işlemin sonunda kapatacağımızı da unutmadan belirtelim Diyarbakır temizlik konusunda planlı bir şekilde ilerlerse her şey çok hızlı ve düzenli bir şekilde ilerlemiş olacaktır.

Ev Temizliğine Nereden Başlanmalı? İşlem Duvarları Ve Fayansları Silme

Pencereleri kapattık ve duvar ve fayansları güzelce siliyoruz önce duvarları silmenin nedeni en sona yerleri bırakıp yerini sildiğimiz odanın kapısını kapatıp çıkmamız olacaktır. Duvarları silerken çamaşır suyu ve benzeri şeyler kullanmamanızı öneriyoruz çünkü az önce evi havalandırdık evin taze temiz havasını bu tür kimyasallarla bozmamalısınız.

Beşinci İşlem Yerlerin Silinmesi 

Son adımımıza gelmiş bulunuyoruz yerlerin silinmesi bir evde yapılması gereken en son temizlik işlemidir.Yerler silinirken çok ıslak bez kullanmamaya,sık sık yer sildiğiniz suyu değiştirmeye,ahşaplar için ahşap temizleyici,karo yüzeyler içinde amonyaklı yüzey temizleyiciler kullanmaya özen göstermelisiniz.

Ev temizliğine nereden başlamalı konusunda yukarıda bahsettiğimiz sırayı takip etmeleri halinde ve söylediklerimizi harfiyen uygulamaları halinde işlerinin çok çabuk biteceğini ve zamanlarını sevdikleriyle geçirebileceklerinden emin olabilirler. Bu yazımız dikkatinizi çektiyse Mutfak dolaplarının temizliği nasıl yapılır adlı yazımız da dikkatinizi çekebilir. Daha fazla temizlik önerilerimiz için pratik temizlikçim adlı instaram sayfamızı da takip edebilirsiniz.

Ev Temizliği Nasıl Yapılır?

/
Ev temizliği nasıl yapılır ? Ev temizliğine nereden başlanır?…